Korunkové vŕtanie – 25 rokov

FEIN korunkové vŕtanie

25 ročné jubileum na Slovensku

 

Prvá elektrická vŕtačka, ktorú vynašiel pán Wilhelm Emil FEIN v Stuttgarte v roku 1895 spôsobila revolúciu v spôsobe vŕtania. Odvtedy  FEIN  vyvinul rozsiahlu škálu výrobkov, od akumulátorových vŕtačiek až po magnetické korunkové vŕtačky. V roku 1996 sme sa stali jedinou firmou na Slovensku, ktorá dostala predvádzacie vozidlo FEIN.

 

V predvádzacom voze sa nachádzalo dovtedy nepredstaviteľné množstvo strojov a príslušenstva, určených na predvedenie u zákazníka. Súčasťou sortimentu boli aj dve korunkové vŕtačky, ktoré v tej dobe FEIN vyrábal a na západe boli už desať rokov známe. Boli to legendárne KBM 542 do 32mm a  KBM 558-6-3 do 58 mm.

 

História jadrového vŕtania

 

 

Technológia korunkového, alebo aj inak znám ako jadrového vŕtania bola v tejto dobe veľmi málo známa.  Vrcholom vo veľkých firmách ako  SES Tlmače, VSŽ Košice , ŽSR, SPP a Slovtransgas boli magnetické stojany, magnetické vŕtačky BUX – obrovské, nemotorné monštrum, ktoré vážilo cez 30 kg. Radi spomíname na to, ako sa nám darilo novou technológiou jadrovej magnetickej vŕtačky uspieť aj v tých najtvrdších podmienkach.    Moderné, oveľa ľahšie stroje s mimoriadne jednoduchým ovládaním zmenili technológiu vŕtania množstva veľkých otvorov.   V tom roku sme predali 12 korunkových vŕtačiek,  niektoré z tých strojov pracujú dodnes.

 

VŽDY ČERSTVÉ NOVINKY ZO SVETA NÁRADIA

Prihláste sa na odber TECHNIA REPORT - magazínu zo sveta náradia. Buďte medzi prvým, buďte v obraze.
VIAC INFO

 

Vďaka kontinuálnemu vývoju jadrového vŕtania FEIN dnes dosahuje absolútne najvyššiu technologickú úroveň a kvalitu. Spätný pohľad na uplynulých 25 rokov priniesol tieto riešenia:

 

  • upínanie Morse kužeľom 2 a 3
  • upínanie nástroja bez kľúča Quick In
  • vŕtanie špirálovým vrtákom do 32mm
  • vystružovanie, vyhrubovanie
  • rezanie závitov do M18,
  • prvá ručná korunková vŕtačka KBH 25
  • korunkové vŕtačky s upínaním Weldon

 

Nedávna inovácia strojov o automatický posuv KBM 80 Auto má obrovský prínos hlavne v nebezpečnom prostredí. Vďaka automatickému posuvu obsluha upne stroj na požadované miesto vŕtania, spustí ho a môže odísť. Stroj vyvŕta požadovaný otvor a vráti sa do pôvodnej polohy.

 

 

Úspešná séria KBM a KBB nám umožnila dosiahnuť už koncom roku 2017 métu 1000 predaných korunkových vŕtačiek na slovenskom trhu. Momentálne ponúka FEIN zákazníkom najširší program korunkových vŕtačiek a príslušenstva na trhu. Dnes sú už v sortimente akumulátorové verzie, ktoré umožňujú vŕtať do priemeru 35mm alebo veľká KBM110-4M ktorá prevŕta priemer až 100mm.

 

Presvedčte sa o nesporných výhodách korunkového vŕtania FEIN.

Využite naše 25 ročné skúsenosti s technológiou korunkového vŕtania a dohodnite si predvedenie priamo u vás. Pomôžeme vám násť správne riešenie.
VIAC INFO

 

Prečítajte si ďalšie novinky zo sveta náradia

TECHNIA Report 37 – Jar / Leto 2021

ČÍTAŤ VIAC

 


Vybrané modely korunkových vŕtačiek

 

  • Akumulátorová korunková vŕtačka AKBM35

    1569,60 €
  • Korunková vŕtačka KBM 50

    1776 €
  • Korunková vŕtačka KBM 35Q

    1420,80 €
    Uhlová brúska