Tinitus alebo poškodenie sluchu z hlučného prostredia?

 

Ľudské ucho je také citlivé, že dokáže detekovať zmeny tlaku už od 20 μPa, a preto dlhodobé vystavenie nadmernej hladine hluku na pracovisku môže viesť k nezvratnému, ale úplne zabrániteľnému poškodeniu sluchu, ktoré môže významne ovplyvniť každodenný život človeka.

Zníženie hluku na pracovisku

Na hladinu hluku na pracovisku môže mať vplyv aj správny výber brusiva. Prechod na vysokovýkonné brusiva môže pomôcť znížiť celkovú expozíciu hluku až o 75% aj pri náročných prácach, ako je odstraňovanie zvarov, úkosovanie a príprava zvarovKeramické zrno s presným tvarom, ktoré sa používa v brusivách 3M ™ Cubitron ™ II, pomáha znižovať riziko vystavenia hluku, pretože rezanie prebieha rýchlejšie ako pri bežných alternatívach, čo znamená kratší čas potrebný na dokončenie úlohy, a teda zníženie úrovne vystavenia hluku na pracovisku. Prechod z konvenčného spojeného brusiva na  Cubitron ™ II  môže pomôcť znížiť hladinu hluku na aplikačnej úrovni.

Ak nie je možné dosiahnuť primeranú kontrolu expozície inými kontrolnými metódami, je potrebné poskytnúť obsluhe vhodné a vhodné osobné ochranné prostriedky.

 

Rozpoznajte znamenia a riaďte riziká

 

IDENTIFIKUJTE RIZIKÁ NA PRACOVISKU

Stiahnite si príručku BEZPEČNOSŤ PRI BRÚSENÍ, ktorá podrobne popisuje riziká brúsenia na pracovisku, ich riadenie a zákonnom stanovené limitné hodnoty
STIAHNUŤ

 

ZVÝŠTE BEZPEČNOSŤ PRI BRÚSENÍ

SPRIEVODCA HODNOTENÍM RIZÍK BRUSIVA poskytuje prehľad brusív a výsledky z testovania prémiových brusív 3M CUBITRON II.
SŤIAHNUŤ

 

Pomôžeme vám vytvoriť bezpečné a produktívnejšie pracovné prostredie pre zamestnancov

 

SPRIEVODCA BRÚSNOU BEZPEČNOSŤOU

Stiahnite si SPRIEVODCU BRÚSNOU BEZPEČNOSŤOU, ktorá popisuje riziká brúsenia na pracovisku a návrh riešenia zníženia vibrácií, hluku, či prachu pri brúsení
STIAHNUŤ

 


Ako znížiť nebezpečenstvo úrazu

Vždy používajte ochranné kryty stroja a noste vhodné osobné ochranné prostriedky. K vašej bezpečnosti môže pomôcť správny výber brusiva, ktoré rýchlejšie reže a brúsi, chladí brusivo aj materiál

VIAC INFO

Ako môžem znížiť vibrácie?

Vibrácie z brúsnych nástrojov spôsobujú bolesti rúk, brnenie, stratu sily, alebo syndróm karpálneho tunela. Minimalizujte riziká používaním správnych brusív, a dokončite náročné úlohy rýchlejšie, s menším tlakom.

VIAC INFO

Ako znížiť prašnosť pri brúsení?

Neviditeľné častice, ktoré vznikajú pri brúsení môžu spôsobiť zápal, alergické reakcie a problémy s dýchaním. Zistite, ako môže technológia 3M ™ Cubitron ™ II pomôcť znížiť prašnosť prostredia až o 71%.

VIAC INFO

 

 


 

Prémiové brusivo 3M ™ Cubitron ™ II

a Osobné ochranné prostriedky 3M ™

  • 3M ™ Cubitron ™ 3 Fíbrové disky 1182C na čiernu oceľ

  • 3M ™ Cubitron ™ II Hookit ™ Disky 775L

  • 3M POLOMASKA 7500

    34.90 €42.62 €
  • 3M H510A-401-GU OPTIME I Slúchadlový chránič sluchu

    15,90 €24,14 €
  • 3M CUBITRON™ 3 brúsny kotúč

Dohodnite si testovanie brusiva

Radi vám odovzdáme naše dlhoročné skúsenosti z rôznych aplikácií, brusnych metód a testovaní brusív. V spolupráci priamo s výrobcom a aplikačnými inžiniermi 3M sme schopný navrhnúť a otestovať vhodné aplikačné riešenie pre každé pracovné podmienky a prostredie.



Kontaktné údaje







S čím potrebujete pomôcť?